T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENYURT - İbrahim Özaydın Ortaokulu

İbrahim ÖZAYDIN

Okulumuzun isim sahibi, eğitim hayırseveri  İbrahim ÖZAYDIN, 1929 Yılında Uşak'ta doğdu. İlköğrenimini Uşak Gazi İlkokulu'nda, ortaokulu Uşak Ortaokulu'nda, lise öğrenimini ise 1947 yılında  Uşak Lisesi'nde tamamlayarak iş hayatına atıldı.

1949 – 1951 tarihleri arasında  askerlik görevini yedek subay olarak ifa etti.

İş hayatına, 1956 yılından  itibaren İstanbul'da devam etti. Özellikle plastik sektörünün Türkiye'de öncüleri arasında yer aldı. 1988 yılında ödediği vergi ile Bronz Madalya ile ödüllendirildi. Çalıştığı süre boyunca çalışanlarının gelişimine her alanda katkı sağladı. Sürekli en yeni teknolojileri ülkeye getirmek ve Türk sanayisini geliştirmek için çalıştı. Çeşitli iş kollarından oluşan şirketler topluluğundaki aktif görevinden 1995 yılında çekildi. 

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptığı bağış nedeniyle ismi okulumuza verildi.

İbrahim Özaydın hayatı boyunca eğitime sürekli destek verdi. Bu çerçevede 4 tane Anaokulu, 1 tane İlkokul, 1 tane Ortaokul ve 2 tane Meslek Lisesi yaptırdı ve Türkiye Cumhuriyeti´nin gelecek nesillerinin kullanımına sunulmak üzere devlete bağışladı. Okulları yaptırdıktan sonra da, sürekli olarak etkinliklere katıldı, öğretmen ve öğrencilerle vakit geçirdi, okullara yardımlarına devam etti. Kendisi ile yapılan röportajda şu ifadeye yer vermiştir: "Zaman zaman çocukların okulda düzenlediği gösterileri izlemeye giderim, okuldaki coşkuyu öğrencilerin gözlerindeki enerjiyi hissettiğimde çok mutlu olurum." Bir başka röportajda ise: "Hayatım boyunca ilke aldığım tek kaynak Mustafa Kemal Atatürk'tür. Onun yolunda ilerler, onun ilkeleri doğrultusunda hareket ederim. Bu düşünceleri daha 6 yaşındayken kanıksadım ve ondan sonra sürekli Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili kitaplar okurdum."

Hayatta olduğu sürece desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen Hayırsever İş Adamı İbrahim Özaydın, 17 Kasım 2017 tarihinde ebediyete intikal etti.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.03.2015 - Güncelleme: 21.04.2024 00:33 - Görüntülenme: 4212
  Beğen | 0  kişi beğendi